ReAttach therapie: omgaan met problemen en ze overwinnen

Wanneer stress, vermoeidheid of een burn-out je leven beheersen, beschik je vaak over te weinig energie. In ieders leven is er wel eens een moment waar je het gevoel hebt grip te verliezen. De oorzaak hiervoor kan heel divers zijn; een ontslag, een verlies van een dierbare de vele taken binnen de opvoeding van de kinderen.

ReAttach therapie

Soms is de oorzaak helemaal niet duidelijk.

De therapeut kijkt samen jou naar het ontstaan van je klachten. Hoe is de verdeling van activiteiten gedurende een dag, week of de afgelopen periode.

Wat is de reden voor je klachten? Wordt er dagelijks te veel van je gevraagd of zou je veel meer kunnen dan wat je doet en wordt je onvoldoende uitgedaagd waardoor de klachten zijn ontstaan?

Hoe verdeel je je energie als moeder?

Ouder worden is een grote verandering in je leven waar je jezelf moeilijk op kunt voorbereiden. Hoe zorg je ervoor dat je een gezellige ontspannen moeder of vader bent en blijft? Hoe houd je alle ballen in de lucht (partner, kind(eren), werk, familie, vrienden, sporten, sociale media en tijd voor jezelf?). Hoe ga je om met slaapgebrek, zorgen, verwachtingen van jezelf en de druk van je partner kinderen, werk?

Als je net een goede balans hebt gevonden, veranderen de tijden van het sportschema van de kinderen weer. Het is continu bijsturen om in balans te blijven. Hoe zorg jij dat je overeind blijft en gelukkig bent als moeder?

Ben je als moeder/vader op zoek naar een betere verdeling van jouw energie? Dan is ReAttach misschien iets voor jou.

Het doel van de behandeling is dat je meer inzicht krijgt in het ontstaan van de klachten, wat zijn de valkuilen en hoe gaat je daar beter mee om. De behandeling biedt praktische handvatten en wordt volledig afgestemd op je dagelijks leven (thuissituatie, werken/dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten), waardoor je direct aan de slag kan.

Aan het einde van een traject ben je in staat om vroegtijdige signalen van onbalans en overbelasting te herkennen. Ook heb je voldoende praktische tips om toekomstige (overbelastings) klachten bij te sturen en/of te voorkomen.

De therapie in het kort

ReAttach is een kortdurende therapie die je helpt om uit een negatieve spiraal te komen. Zo ontstaat er weer perspectief en ruimte voor groei.

Tijdens een sessie worden het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd door lichte ritmische aanrakingen op de handen en denkopdrachten.

De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies, verspreid over tien tot veertien weken en is geschikt voor kinderen, jeugdigen en volwassenen.

Het resultaat?

  • Meer inzicht in jezelf
  • Bewust keuzes kunnen maken nu en in de toekomst
  • Je bent weer de baas over je eigen leven
  • Eindelijk weer energie om te leven
  • Je kunt er weer zijn voor anderen

ReAttach therapie is effectief voor een groot aantal milde tot ernstige klachten en wordt bij Handig Advies ingezet bij onder andere:

  • Faalangst en stress
  • Concentratieproblemen
  • Blokkades in de ontwikkeling door problemen op persoonlijk of sociaal gebied (o.a. pesten, negatief zelfbeeld, rouwverwerking)
  • Moeilijkheden met plannen en organiseren

ReAttach therapie kan als losstaande therapie ingezet worden of in combinatie met een coachtraject. ReAttach therapie vindt plaats via face-to-face contact.

Voor ReAttach therapie komen de therapeuten in de regio Almere, indien gewenst bij u thuis, of komt u naar de praktijk in Almere.

Op zoek naar een erkend ReAttach therapeut in Almere?

ReAttach is ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus. De interventie is wetenschappelijk onderbouwd en heeft in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award gewonnen. Meer informatie over Reattach therapie kunt u terugvinden op reattach.nl.

ReAttach helpt mij om rust te krijgen in mijn hoofd
Ik kan beter organiseren en plannen
Mijn emoties kan ik beter reguleren
Ik sta steviger in mijn schoenen
Mijn kind gaat met sprongen vooruit